Heideblauwtjes en meer mooie insecten


Al vaker is mij gevraagd of ik ook workshops verzorg in Twente en aan die wens wil ik graag voldoen. In een heidegebiedje in Overijssel fladdert het mooie heideblauwtje rond. Ook andere vlinders en insecten zijn hier te vinden. Omdat we vroeg beginnen hebben we kans dat de insecten onder de dauw zitten. Ook zie je in dit jaargetijde veel fotogenieke spinnenwebben. Een heerlijk plekje voor vele uurtjes fotoplezier.

Op zo'n 50 meter afstand stroomt ook een beekje en hier zijn in dit jaargetijde veel mooie juffers, libellen en andere insecten te vinden. De rijke vegetatie en het mooie licht inspireren tot het maken van mooie sfeerfoto's. Ik zal je advies geven hoe je de beestjes op een creatieve en sfeervolle manier kunt vastleggen. Hoe krijg je het onderwerp mooi los van de achtergrond en hoe gebruik je de omgeving voor het maken van een mooie foto. Voor de wat meer beginnende fotograaf geef ik - indien nodig- ook advies over ISO,sluitertijd en diafragma. De workshop gaat door vanaf minimaal 3 deelnemers met een maximum van 4/5 deelnemers. Zo heb ik voldoende ruimte en aandacht voor elke deelnemer.

Benodigd materiaal naast je camera en lenzen (tussenringen of convertor): Reflectiescherm of een witte paraplu (ik neem dit zelf ook mee, mocht je dit niet hebben). Afstandsbediening en hoekzoeker (als je die gebruikt) Statief dat laag bij de grond kan en als je dat hebt een pittenzak. Zaklampje Regenkleding of kleding die vies en nat mag worden.

Heb je nog vragen over de workshop, stuur dan even een e-mailbericht naar francisdost-photography@ziggo.nlZijn de workshops vol geef je toch gewoon op, dan plaats ik je op de reservelijst.Mocht er een deelnemer uitvallen kan ik contact met je opnemen.

zo 8 juli 2018Plaats: Buurse, OverijsselTijdstip: van zonsopkomst totdat ze wegfladderen een nieuwe dag tegemoet.Prijs: € 60,-

Reservering


Wilt u een workshop reserveren? 

Reserveren