Voorjaarsbloeiers bij Kasteel Weldam


Al vaker is mij gevraagd of ik ook workshops verzorg in Twente. Aan die wens wil ik graag voldoen en daarom ga ik een workshop geven bij het mooie Landgoed Weldam. Dit ligt in een fraaie bosrijke omgeving in Twente. Het is één van de grotere landgoederen met het kasteel en tuinen als middelpunt.

In april staan de boshyacinten in bloei en ze worden omringd door prachtige varens en andere voorjaarsbloeiers. Door gebruik te maken van de vegetatie in de omgeving kunnen je mooie creatieve foto's maken. Een stukje verder (op een paar minuten loopafstand) staan in het bos honderden lelietjes van dalen in bloei. Deze schattige voorjaarsbloeiers zijn enorm fotogeniek door het mooie groene blad en de fraaie witte bloemetjes. Een plek om heerlijk te oefenen met verschillende technieken.

Ik zal je advies geven hoe je deze voorjaarsbloeiers op een creatieve en sfeervolle manier kunt vastleggen. Denk hierbij aan overbelichten, onderbelichten, meervoudige belichting of high key. Hoe krijg je het onderwerp mooi los van de achtergrond en hoe gebruik je de omgeving voor het maken van een mooie foto. Voor de wat meer beginnende fotograaf geef ik - Indien nodig- ook advies over ISO, sluitertijd en diafragma. De workshop gaat door vanaf minimaal 3 deelnemers met een maximum van 4/5 deelnemers. Zo heb ik voldoende ruimte en aandacht voor elke deelnemer.

Benodigd materiaal naast je camera en lenzen (tussenringen of convertor):
reflectiescherm of een witte paraplu (ik neem dit zelf ook mee, mocht je dit niet hebben).
afstandsbediening en hoekzoeker (als je die gebruikt)
statief dat laag bij de grond kan of pittenzak.
zaklampje
kleding en schoenen die tegen een stootje vuil kunnen of een grote vuilniszak om op te liggen.

Heb je nog vragen over de workshop, stuur dan even een e-mailbericht naar francisdost-photography@ziggo.nl

Zijn de workshops vol geef je toch gewoon op, dan plaats ik je op de reservelijst.
Mocht er een deelnemer uitvallen kan ik contact met je opnemen.

Datum: vrijdag 16 april 2021
Plaats: Markelo, Overijssel
Tijdstip: 9.30 uur tot 14.00 uur
Prijs: € 70,-

Reservering


Wilt u een workshop reserveren?

rESERVEREN