Walhalla voorjaarsbloeiers bij Kasteel Hackfort


Het imposante kasteel Hackfort is in de 13e eeuw ontstaan uit een versterkte woontoren. In 1958 is het door de Spaanse troepen verwoest en in 1600 weer herbouwd. De laatste barones van Westerholt van Hackfort is in 1981 overleden. Hierna viel het landgoed toe aan Natuurmonumenten. Het is één van de best bewaarde en mooiste kastelen van Gelderland.Ieder jaar rond dit tijdstip is het genieten op landgoed Hackfort. De bosanemoontjes staat in grote getalen te bloeien en dit is een schitterend gezicht. Ook speenkruid en sneeuwroem schieten te grond uit. Kortom, een walhalla voor de bloemliefhebber.

Ik zal je advies geven hoe je deze voorjaarsbloeiers op een creatieve en sfeervolle manier kunt vastleggen. Denk hierbij ook aan overbelichten, onderbelichten, meervoudige belichting of high key.

Hoe krijg je het onderwerp mooi los van de achtergrond en hoe gebruik je de omgeving voor het maken van een mooie foto. Voor de wat meer beginnende fotograaf geef ik - Indien nodig- ook advies over ISO, sluitertijd en diafragma.

De workshop gaat door vanaf minimaal 3 deelnemers met een maximum van 4/5 deelnemers. Zo heb ik voldoende ruimte en aandacht voor elke deelnemer.

  • Benodigd materiaal naast je camera en lenzen (tussenringen of convertor):
  • - reflectiescherm of een witte paraplu (ik neem dit zelf ook mee, mocht je dit niet hebben).
  • - afstandsbediening en hoekzoeker (als je die gebruikt)
  • - statief dat laag bij de grond kan of pittenzak.
  • - zaklampje
  • - kleding en schoenen die tegen een stootje vuil kunnen of een grote vuilniszak om op te liggen.

Heb je nog vragen over de workshop, stuur dan even een e-mailbericht naar francisdost-photography@ziggo.nl

Zijn de workshops vol geef je toch gewoon op, dan plaats ik je op de reservelijst. Mocht er een deelnemer uitvallen kan ik contact met je opnemen.

Data: vrijdag 26 maart 2021 en woensdag 31 maart 2021
Plaats: Kasteel Hackfort Vorden
Tijdstip: van 9.30 uur tot 15.00 uur (pauze van 12.00 uur-13.00 uur) met mogelijkheid tot nuttigen van drankje of hapje in restaurant van het kasteel
Prijs: € 70,-

Reservering


Wilt u een workshop reserveren?

Reserveren