Herfst en sfeerfotografie bij Hof Espelo en de Wildernis, Overijssel.


Al vaker is mij gevraagd of ik ook workshops verzorg in Twente. Aan die wens wil ik graag voldoen en daarom ga ik twee workshops verzorgen in het mooie Hof Espelo en het naastgelegen gebied de Wildernis.
Het eeuwenoude landgoed bestaat al sinds 1215 en kent mooie oude lanen. De Eschbeek slingert door het landgoed en wordt omzoomt door een oud loofbos. Kortom, een heerlijke plek om te wandelen, fietsen en vooral te fotograferen.

De herfst is bij uitstek één van mijn favoriete seizoenen. De kleuren zijn zo intens en daarmee ook meteen de fotografische mogelijkheden.
Er staan rond deze tijd al veel paddenstoelen en hier kunnen we ons flink op uitleven. Maar ook andere technieken zoals het oefenen van beweging met langere sluitertijden is mogelijk. Hierdoor krijgt je foto een wat schilderachtige uitstraling. Wat ook erg populair is geworden is meervoudige belichting. Hoe krijg je nu die mooie softe uitstraling en zachte gloed in je foto? Een heerlijke techniek om helemaal op los te gaan deze dag. Kortom, een dag waarop er veel geoefend kan worden en nieuwe inzichten verkregen worden.

Ik zal je tijdens het fotograferen advies geven en indien nodig helpen om de mogelijkheden van je camera nog beter te benutten. Alles natuurlijk om dat mooie plaatje te kunnen maken.
De groep laat ik bewust klein met een maximum van 5 deelnemers. Dat garandeert voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding. De workshop gaat in ieder geval door bij 3 deelnemers. Natuurlijk kun je ook zelf aangeven welke vormen van fotografie jij op deze dag graag aan bod wilt laten komen. Dan houd ik hiermee bij aanvang van de workshop rekening en wordt hier extra aandacht aan besteed.

Deze dag is geschikt om met meerdere soorten lenzen te werken. Neem daarom een telelens, macrolens en als je die hebt ook een groothoeklens mee.

Het wordt een heerlijke inspirerende dag met veel persoonlijke begeleiding.

Benodigd materiaal naast je camera en lenzen (tussenringen of convertor):
afstandsbediening en hoekzoeker (als je die gebruikt).
reflectiescherm of een witte paraplu (ik neem dit zelf ook mee, mocht je dit niet hebben).
statief dat ook laag bij de grond kan en als je die hebt een pittenzak.
zaklampje
kleding en schoenen die tegen een stootje vuil kunnen of een grote vuilniszak om op te
liggen.

Heb je nog vragen over de workshop, stuur dan even een e-mailbericht naar francisdost-photography@ziggo.nl

Zijn de workshops vol geef je toch gewoon op, dan plaats ik je op de reservelijst.
Mocht er een deelnemer uitvallen kan ik contact met je opnemen.

Datum: zondag 27 oktober 2019
Plaats: Hof Espelo en de Wildernis, Overijssel
Tijdstip: 9.30 uur tot 14.30 uur
Prijs: € 65,-

Reservering


Wilt u een workshop reserveren?

reserveren